Azóta bebizonyosodott mindaz, amit különféle saját és nemzetközi kutatásokkal igyekeztünk alátámasztani minden kételkedőnek: az allergénmentes fehérje kiegészítés nem múló hóbort, a Naturize teljes értékűsége pedig mérésekkel is igazolt.
Sok tízezer fogyasztónk tudja megerősíteni a tejsavóval azonos izomépítő hatást, ha pedig valakinek még valamilyen érzékenysége is van (akár tud róla, akár nem), annál biztosan nem divat kérdése, hogy mint egyre többen, az egészségesebb termékek felé forduljon.
Ugyanakkor ha ritkán is, de előfordul, hogy valaki még mindig csak a régi tanításokban, a sok tíz éve köztünk lévő tejsavó fehérjékben hisz, ezért nézzük meg ismét, hogy mik is a főbb különbségek, miért érdemes természetes, teljes értékű, de az allergén anyagoktól (tej, laktóz, glutén, szója) mentes fehérjét fogyasztani akkor is, ha az embernek semmilyen érzékenysége nincs.
Sebesség, felszívódás
Szemben a legtöbb kételkedővel, mi valóban kipróbáltuk az egyes kiegészítő fajtákat - sokféle tejsavót, marhafehérjét, tojásfehérjét, még szójafehérjét is – van összehasonlítási alapunk. Számunkra nem volt meglepő az a független, vaktesztes kutatás, mely izomépítő hatásban nem talált különbséget a tejsavó és a barnarizs-fehérje között.
Hiába a sokszor hangoztatott felszívódási sebesség, meg biológiai érték, a szervezet nem úgy működik, mint azt a tejsavó gyártók hirdetik. Felszívódási sebességben eleve minimális a különbség, de amúgy sem számít annyit ez a faktor. A cégek szeretnék eladni a gyors, közepes és lassú felszívódásúnak mondott termékeiket is, azonban elég rossz volna, ha szervezetünk az (egészséges működéséhez elengedhetetlen) aminosavakat csak ilyen feltételek mentén tudná hasznosítani.
Az edzés utáni 30 perc fontos, de korántsem ilyen rövid ez, az úgynevezett anabolikus ablak. Régen, egy-egy sikeres vadászatot követően, egyszerre jutott be sok fehérje, aztán pedig napokig semmi. Milyen rossz is lett volna, ha az egyszeri, nagyobb mennyiségből csak 30 gramm hasznosul, a többi meg kárba vész…
A valódi különbség
Amiben viszont igen jelentős különbség van a tejsavó és a barnarizs-fehérje között, az az allergén mentesség. A tejsavó gyártók sokáig hirdették, hogy a növényi fehérje nem is fehérje, nem teljes értékű, nem veheti fel a versenyt az állati készítményekkel. Azonban hiába sulykolták ezt, az emberek mégis elkezdtek a kevésbé vagy egyáltalán nem allergén, növényi források felé fordulni, mégha gyakran azok drágábbak is. Így a tejsavó márkák is kijöttek a maguk verzióival, az utóbbi pár évben pedig a (többnyire fehér) rizsfehérjéjükkel, hisz a növényi fehérjék csúcsát – mindent egybevéve – a barnarizs-fehérje jelenti.
Ezek után már nehezen mondhatják, hogy a növényi fehérje sohasem teljesértékű (és a mérések is cáfolták ezen állításukat), azonban még mindig a tejsavót áll érdekükben árusítani, mivel annak bekerülési ára sokkal alacsonyabb (hisz a sajtgyártás melléktermékeként igen nagy mennyiség keletkezik belőle). A nagyobb profit tehát a fő ok, amiért még mindig azt kommunikálják – részben már maguknak is ellentmondva - hogy a növényi fehérjét csak valamilyen érzékenység esetén érdemes fogyasztani.
Itt érdemes megemlíteni a másik, fontos különbséget, ami már termékfüggő. Ez pedig az adalékmentesség, és természetesség. Merthogy alapból ez mind a tejsavóra, mind a barnarizs-fehérjére jellemző, azonban a gyártók – többnyire az íz feljavítása, és a költséghatékonyság miatt – „szándékosan” rontják ezt el. De mi értelme van rontani a beltartalmon az íz miatt egy olyan terméknél, amit épp a beltartalma miatt fogyasztunk? Egy másik példával: inkább finom legyen a vitamin, vagy olyan, ami használ is?
Jó tesztje egy fehérjepor minőségének, hogy árulják-e teljesen natúr formában. Mert mesterséges aromákkal mindenféle ízt el lehet érni, de ha egy termék teljesen natúr, akkor nincs semmi, ami "ápoljon és eltakarjon". A lényeg tehát, hogy ha fehérjeporról van szó, mindig a beltartalom legyen az első: az aminosav profil, az allergén mentesség, az adalékmentesség. Hiába nem könnyű sokévnyi meggyőződést átformálni, azt tudhatod, hogy racionális érv nem szól a tejsavó mellett. Hogy némelyikük „finom”? Az lehet, de érdemes megnézni, milyen áron (milyen adalékokkal) is érik ezt el.
Áruljon bárki bármit, amiből mi sohasem engedünk, az a természetesség és az allergénmentesség. Nálunk sosem fogsz tejsavós terméket találni, bármekkora haszonnal is kecsegtetne. Egészségünkre! :)
(Kapcsolódó cikkünkben alaposabban is olvashatsz róla, hogy mi is a gond a tejsavóval.)
Van még kérdésed? Ha igen, írd meg nekünk! :)
Egészségben és fehérjében gazdag, szép napot kívánunk!
www.rizsfeherje.hu
Légy egyike annak sok ezer, egészségtudatos embernek, amatőr és profi sportolónak, akik élvezik a Naturize természetes, adalékmentes, teljes értékű aminosav profilját, tökéletesen tiszta fehérjetartalmát. Mert szervezetednek fehérjére van szüksége, nem adalékokra.
Tudj meg többet a Naturize-ról itt:
Mit is tartalmaz és hogyan készül?
100% pénzvisszafizetési garancia,
Ingyenes szállítás 20.000 Ft felett!
Ha tetszett cikkünk, ha érdekel, hogyan lehetsz izmosabb, csinosabb, egészségesebb, vagy csak szeretnél elsőként értesülni különleges ajánlatainkról, esetleg szerdánként nyerni egy doboz Naturize-t, akkor iratkozz fel hírlevelünkre itt!
Akcióink 90%-át csak itt hirdetjük meg, ingyenes, szóval mit veszíthetsz? :)