Mire figyelj a rizsfehérjénél?
Mire figyelj tehát a fehérje kiválasztásakor?
- legyen hexán mentes és természetes eljárással készülő: a barna rizsek esetében ma már egyre inkább ez a jellemző, de azért nem árt, ha egyértelműen fel van tüntetve a terméken, hogy természetes, vegyszermentes,
- a teljes rizsszemet tartalmazó barna rizsből készüljön: egyéb esetben nem érhető el a kívánt, teljes értékű aminosav profil, mivel a fehér rizs csak a magbelsőben lévő fehérjét tartalmazza, a korpában és a csírában lévő értékes tápanyagokat és fehérjéket nem (ha a dobozon nincs feltüntetve egyértelműen, hogy barnarizs-fehérje/brown rice protein, csak a "rizsfehérje", vagy "rice protein" szerepel, akkor az fehér rizsfehérje),
- ne tartalmazzon semmilyen más, hozzáadott fehérjét (melyre általában a kevésbé jó minőségű alapanyag alacsonyabb fehérjetartalma miatt van szükség),
- ne tartalmazzon mesterséges anyagokat, természetazonos aromákat és állományjavítókat se. Az igazán jó minőségű barnarizs-fehérje ismérve, hogy folyadékban könnyen elkeveredik, fogyasztását követően nem marad fekete szemcsés anyag a pohár alján és hosszan eltartható (akárcsak egy zacskó rizs), így nincs szükség különböző anyagokkal való feljavítására.
Ha pedig biztosra akarsz menni, akkor a Naturize barnarizs-fehérjért válaszd, mely garantáltan megfelel valamennyi, fenti szempontnak.
Kapcsolódó cikkek:
7 dolog, aminek a szervezeted örülni fog
8 ok, amiért inkább növényi fehérjeport fogyassz!
Mire figyelj a rizsfehérje kiválasztásánál?
Nem rizsfehérje, BARNArizs-fehérje!
Kettős vakteszten bizonyított a barnarizs-fehérje
Azt hitted „csak” egy fehérjepor?
Miért épp a Naturize barnarizs-fehérje?A nagy összehasonlítás, avagy 13 érv a barnarizs-fehérje mellett