Hogyan készül
Hogyan készül a Naturize® barnarizs-fehérje?
A Naturize® barnarizs-fehérje kizárólag természetes, enzimatikus úton kerül kivonásra a teljes barna rizsszemekből. Az eljárás mindenféle vegyszertől - így pl. hexántól - mentes, kizárólag organikus enzimek felhasználásával történik, melyek „felemésztik” a rizs szénhidráttartalmát. A fehérje kivonása alacsony hőmérsékleten történik, megakadályozva a denaturizációt, azaz a fehérje térszerkezetének megváltozását.
Különlegesség, hogy a szabadalmaztatott eljárás során a rizsszemet előbb csiráztatják (sprouted brown rice), ami lehetővé teszi, hogy a fehérje kivonásához, a teljes rizsszemet – a magbelsőt, csírát és korpát is - felhasználják. Amint a szem kicsirázik, a magban lezajló természetes folyamatok az aminosav profilt kedvező irányba módosítják, az amúgy alacsonyabb lizin szint is emelkedik, teljes értékű aminosav profil jön létre, mely fontos tényező a fehérjeszintézis stimulációjában és a fehérje katabolizmus csökkentésében.
Kapcsolódó tartalmak:
Mire figyelj a rizsfehérjénél?