A fahéjról, dióhéjban (majdnem csodaszer)
A fahéj jótékony hatásairól hosszasan írhatnánk, de most csak röviden nézzük meg, miért is érdemes fogyasztanod, és miért található meg kétféle Naturize-ban (és javasoljuk a natúrokhoz) is.
A fahéj nemcsak, hogy teljesen természetes, és kiválóan ízesít, de még finom is. Ez persze szubjektív, de igen ritkán halljuk, hogy valaki ne szeretné. Alapvetően téli fűszerként van a köztudatban, de meglátod, az alábbi, jótékony hatásai miatt célszerű minden nap fogyasztanod egy keveset.
A középkorban szinte gyógyszerként tartották számon a fahéjat, köhögés, ízületi gyulladások ellen használták. Azóta számtalan, modern kutatás is igazolta jótékony hatásait, a legtöbb a vércukorszint-szabályzó hatására épült. Ha a gyors szénhidrátokat fahéjjal fogyasztjuk, kisebb lesz a vércukorszint-emelkedés, ami kedvező egészségünk és alakunk szempontjából is (csökkenthető a cukorbetegség kialakulásának esélye is). A benne található aldehid van jótékony hatással a vércukor szintjére, javítja a szervezet inzulinválaszát. Ezért is kötik sokan a fogyáshoz használatát, hiszen fontos, hogy vércukor szintünket viszonylag állandó szinten tartsuk, kerüljük a hirtelen ugrásokat, amit például a cukor fogyasztása okoz.
A fahéj javítja az emésztést is, csökkenti a puffadást és a 10 legerősebb antioxidáns egyikeként tartják számon. Ezen kívül szépíti a bőrt, kedvezően hat a koleszterin szintre és olaj formájában, külsőleg, felveszi a harcot a gombás fertőzésekkel is.
A fahéj fogyasztása hatásosnak bizonyult ízületi gyulladások ellen, de enyhe fájdalomcsillapítóként is működik, azáltal, hogy segít távol tartani a prosztaglandinokat (sok fájdalomcsillapító is ezen az elven működik).
A fahéj és a Naturize
Mivel a Naturize barnarizs-fehérje is az egészségről és a jobb formáról szól (mint természetes és allergénmentes fehérjepor), egyértelmű volt, hogy ízesítésként is csak természetes, egészséges összetevők kerülhetnek bele. Ráadásul, ha a mesterséges aromákat távol akarjuk tartani, akkor amúgy sem sok ízesítési opció jöhet szóba. A fahéj - a fenti, jótékony hatásai miatt - kiváló alapanyag, így két termékünkben is megtalálható. A fahájas Ultra Silk Naturize receptje nemrég módosult, még fahéjasabb lett, így nemcsak finomabb, de a jótékony hatások is jobban kiaknázhatók, mindez 86%-os fehérjetartalom mellett.
De van belőle a fahéjas fekete csoki ízű Naturize-ban is, hogy fokozza a finom, kakaós ízt, mert ebben a termékben azért alapvetően ez utóbbi dominál. 80%-os fehérjetartalommal készül, ami a garantált minimum. Hiába vesz el több helyet a kakaó, ez még így is kiemelkedő az ízesített fehérjeporok közt.
Ha az ízeket tovább fokoznád, az ízesített Naturize-okhoz nekünk a mandulatej vált be a legjobban, de a fahéj a natúr verziókhoz is az egyik legjobb ízesítő.
Ha elsőre szokatlannak találnád a natúr Ultra Silk (90% fehérje) vagy a natúr, 85%-os Naturize íz világát, akkor a legjobb és legegyszerűbb receptünk: 2dl víz, 1 dl rizstej, 30g Naturize és egy negyed kiskanál fahéj. Ez utóbbiból a biofahéj a legfinomabb, de igazából bármelyik megteszi.
Ha tehát szeretnéd, hogy fehérjeturmixod még egészségesebb legyen, tegyél egy kevés fahéjat Naturize turmixodba, vagy válaszd a fahéjas, ízesített verziókat. Egészségedre!
www.rizsfeherje.hu
Tudj meg többet a Naturize-ról itt:
Mit is tartalmaz és hogyan készül?
100% pénzvisszafizetési garancia,
Ingyenes szállítás 20.000 Ft felett!
Ha tetszett cikkünk, ha érdekel, hogyan lehetsz izmosabb, csinosabb, egészségesebb, vagy csak szeretnél elsőként értesülni különleges ajánlatainkról, esetleg szerdánként nyerni egy doboz Naturize-t, akkor iratkozz fel hírlevelünkre itt!
Akcióink 90%-át csak itt hirdetjük meg, ingyenes, szóval mit veszíthetsz? :)